Praktijk Els Burbank
Vitaliteit vanuit je buik

Leven vanuit je centrum

ik ben zo moe - ik heb weinig energie – ik ben gespannen“  

Hoor je dit jezelf te vaak zeggen? Merk je dat je veel energie weggeeft (werk, gezin, partner, verleden), maar weinig aandacht hebt voor hoe je zelf in je vel zit?  Je voelt de spanning in je lichaam, en ervaart allerlei fysieke klachten.

Loop je aan het eind van de dag (of al eerder...) tegen benauwdheid, hoofdpijn of zelfs migraine, gespannen nek, rugpijn aan? Tob je met darmproblemen, blaasproblemen, vaginale schimmelinfecties, klachten rond baarmoeder en eierstokken? Pijnklachten in het lichaam zijn veelal te herleiden op spanningen in de organen

Verlang jij ernaar je opnieuw te verbinden met je centrum?  Ik help je graag op weg.


Wat kan ik verwachten?

diepe ontspanning - zachtheid in je lichaam - vitaliteit en energie 

Gebruik makend van individuele sessies Chi Nei Tsang Orgaanmassage help ik je de spanning in je lijf te herkennen. Je ontvangt heel gericht aandacht op de interne organen, waar vaak veel fysieke en emotionele lading op zit. Blokkades worden zichtbaar en lossen op. Je krijgt meer zachtheid in je lichaam, er ontstaat meer rust in je hoofd.  

Orgaanmassage helpt je terug in je lijf te komen. Diepe lagen van spanning worden zichtbaar en lossen op. Patronen komen aan de oppervlak en worden losgelaten. Het vertrouwen in je zelf neemt oe. Je komt in contact met je eigen krachtcentrum. Je ervaart meer vitaliteit in je leven.

Het is een krachtige, eenvoudige methode die blokkades en spanningen in het buikgebied en van daaruit het hele lichaam op een directe, diepe en zachte manier vrijmaakt. Het stimuleert de zelfhelende kracht van het lichaam en helpt om terug gezond te worden en te blijven. 

In je buik wordt alles verwerkt: gedachten, emoties, voeding. Door voeding, werkdruk of emotionele overbelasting kunnen fysieke klachten ontstaan. Bij overbelaste organen komt er spanning in andere lichaamsdelen. Pijnklachten elders in het lichaam zoals nekpijn, rugpijn of lage buikpijn zijn veelal te herleiden op de organen.

De buik, het navelgebied is volgens vele culturen het centrum van het lichaam. Het navelgebied, bron van vitaliteit, zorgt met een verbeterde doorbloeding voor meer levensenergie. Door de orgaanmassage ontstaat meer bewustzijn op je eigen houding, wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd en het geeft een diepe ontspanning. 

een ontspannen buik met ontspannen organen brengt vitaliteit en levenslust

Ik werk met gedoseerde druk- en trillingstechniek uit de Russische Orgaanmassage en de Chi Nei Tsang. Chi Nei Tsang is een energetische vorm van orgaanmassage die haar wortels heeft in het Taoïstische China. Het betekent letterlijk het bewerken van de energie van de organen. 

Hierbij betrek ik de visie van de vijf elementen leer in het proces van heling: de specifieke organen zijn gerelateerd aan specifieke natuurelementen, waartussen verschillende relaties bestaan. In de massage worden soms "ouders" of "grootouders" van de betreffende elementen aangesproken om de energiebalans te herstellen. Blokkades in de organen worden in beweging gebracht door ook gerelateerde organen te masseren.

Een andere techniek uit de Chi Nei Tsang  is Tok Sen, een kloptechniek waarbij met behulp van houten instrumenten ritmisch geklopt wordt over spanningsgebieden. De trilling resoneert diep in het lichaam waardoor gebieden die dermate gespannen zijn dat er met handtechniek geen toegang is, kunnen verzachten. Ook bij 'gewone' spanning is Tok Sen een zeer ontspannende methode. Ik pas Tok Sen toe op rug, ledematen en buik. Indien het lichaam dit aangeeft pas ik in een orgaanmassage Tok Sen toe. Een volledig op Tok Sen gerichte massage bied ik aan in 90 min. sessies. 

Orgaanmassage ontgift, brengt emotionele balans en bevordert het lichaamsbewustzijn