Praktijk Els Burbank
Vitaliteit vanuit je buik

Healing Tao en Chi Nei Tsang Orgaanmassages vormen een fantastisch duo

Het masseren van de organen schoont op, verzacht en zet de energie opnieuw in beweging. Deze ontvangende houding vul ik regelmatig aan met huiswerkoefeningen die uit de Healing Tao komen. De Healing Tao geeft met meditaties en meridiaanstrekkingen handvatten om met zelfwerk de organen op te schonen, spanningen af te voeren en je energie op te bouwen. Ik bied Healing Tao in groepslessen aan.


Over Healing Tao

Healing Tao is een zeer effectief systeem van qi gong bewegingen en meditaties waarmee we zowel onze vitaliteit als ons zelf-inzicht vergroten. De lessen worden aangeboden in groepen, maar het is een individuele training waarbij je zelf onderzoekt wat goed voor je werkt. De oefeningen worden met aandacht uitgevoerd en hebben een actieve- en een rustfase (yang en yin), zodat je steeds kunt oefenen met die balans tussen actief zijn en rusten. De eenvoudige oefeningen doen we zittend op een stoel of staand, en zijn in basis voor iedereen toegankelijk, beginner of gevorderd.

Maak kennis met de energie van Healing Tao. Je gaat heel precies voelen wat er zich aan energie in je lichaam beweegt, of waar het stagneert. De qi gong bewegingen helpen om op een zachte manier hier ruimte aan te geven en er met je aandacht bij te blijven. Afstemmen op je ademhaling draagt bij aan meer en meer vertrouwd raken met jouw lichaam en wat je er in tegenkomt. 

De lessen zijn geschikt voor iedereen, beginnend of gevorderd. 

In 2023 is de mogelijkheid om op de dinsdagochtend te trainen, mits je enige bekendheid hebt met qigong, meditatie of healing tao. Meld je even aan als je mee wilt doen. Zie agenda voor de data.


Tao-yin in Winterswijk - lessen op vrijdag- en zondagochtenden

De spanning van de week van je af laten glijden, herbronnen voor de nieuwe week.

Met de Tao-Yin lessen ga je uitgerust de week in. De veelal liggende houdingen richten zich op ontspannen en verzachten van het rug- en bekkengebied. Dit is een gebied wat veel stress opslaat en waar fysieke klachten belemmerende spanning geeft. We werken aan voelen, bewustworden, ontspannen en zachte energie. Je gaat meer rust ervaren, meer contact krijgen met de spieren en organen in het bekkengebied. Met ademhaling breng je meer beweging in je buik, en ervaar je meer energie.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, beginner of gevorderd. Met name geschikt voor zowel vrouwen als mannen met klachten in het bekkengebied, en wanneer je je in een (bijna) burn-out herkent.

Lessen worden om de week aangeboden: op de vrijdag- en zondagochtend. Zie agenda voor de data.

We werken met een strippenkaart, 5 of 10 strippen, waardoor je je eigen tempo en dagkeuze kunt bepalen. De strippenkaart kost resp. €70,- of €130,- en is 6 maanden geldig. 


Basis module 1 - start 9 mei

Healing Tao Basiscursus, module I. In module I leer je met Taoistische technieken je energie te gronden en je emotioneel systeem te centreren, zodat je stabieler en soepeler in het leven staat. Je maakt kennis met technieken zoals de 6 helende klanken, de kleine hemelse kringloop. Qigong bewegingen en meditaties brengen je dieper bij je interne waarneming

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen. Bijdrage hiervoor is € 120,- open les a €15,-

De lessen worden aangeboden in de Tao studio in Winterswijk-Kotten.


Je vloeibare Middellijn - flow en souplesse voor je rug

Wekelijkse lessen voor ervaren deelnemers . 6 dinsdagochtenden in maart en april 2023

In deze serie werken we met de oprijzende energie van de lente. Qi gongs die ruimte geven aan een soepele ruggengraat, en de organen die hiermee verband houden. In de lente word de energie van het Hout aangesproken. De lever, de spieren, gewrichten, maar ook de ogen houden hiermee verband en brengen we in een zachte energie. Het lijnt uit, op souplesse en spierniveau, maar ook je helderheid en je intentie.

De cursus bestaat uit 6 lesochtenden en kost € 90,- Kennismakingsles €15,- Zie agenda voor de data.


ervaringen
Ik liep al zeker 4 jaar met pijn in mijn onderrug, het begon met een kloppend gevoel als ik op mijn rug in bed lag. Ik ben hiervoor bij de osteopaat geweest, fysiotherapeut, heb dry- needling gehad wat voor korte duur hielp. Ik ben gestopt met sporten om te kijken of dat de oorzaak was, wat niet hielp, bleek na een jaar....
Ik had zo'n vreselijke pijn in mijn onderrug dat ik uiteindelijk maar naar de huisarts ben gegaan die mij doorverwees naar de reumatoloog na een bloedonderzoek. ( Iets verhoogde waarde, ooit kan ik reumatische artritis ontwikkelen)
Hier heb ik foto's moeten laten maken van mijn onderrug en nog een keer bloedprikken. Geen oorzaak kunnen vinden voor de pijn in mijn onderrug, neem maar pijnstilling bij erge pijn.
Toen zag ik jouw bericht voorbij komen op Facebook, daar had ik al eens wat vaker over de psoas spier gelezen, en dacht niet geschoten altijd mis. Ik ben erg blij met het resultaat en eindelijk heb ik geen erge last meer, soms zelfs helemaal geen pijn . Dank je wel Els!
EH, deelnemer Tao Yin