Praktijk Els Burbank
je opnieuw verbinden met je centrum

kom tot rust en laat je buik ontspannen

Voel je spanning of pijn in je lichaam? Heb je last van je darmen, spanning in je bekkengebied, een pijnlijke nek, regelmatige hoofdpijn of benauwdheid?  Wil je graag zekerder op eigen benen staan, meer innerlijk contact ervaren of de hectiek van de dag beter van je af laten stromen? 

Orgaanmassage is een doeltreffende ingang om meer in contact te komen met zowel fysieke als emotionele lagen in je lijf. 

leven vanuit je centrum

Orgaanmassage is een diepe buikmassage op de interne organen. 

Het is een krachtige, eenvoudige methode die blokkades en spanningen in het buikgebied en van daaruit het hele lichaam op een directe, diepe en zachte manier vrijmaakt. Het stimuleert de zelfhelende kracht van het lichaam en helpt om terug gezond te worden en te blijven. 

In je buik wordt alles verwerkt: gedachten, emoties, voeding. Door voeding, werkdruk of emotionele overbelasting kunnen fysieke klachten ontstaan. Bij overbelaste organen komt er spanning in andere lichaamsdelen. Pijnklachten elders in het lichaam zoals nekpijn, rugpijn of lage buikpijn zijn veelal te herleiden op de organen.

De buik, het navelgebied is volgens vele culturen het centrum van het lichaam. Het navelgebied, bron van vitaliteit, zorgt met een verbeterde doorbloeding voor meer levensenergie. Door de orgaanmassage ontstaat meer bewustzijn op je eigen houding, wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd en het geeft een diepe ontspanning. 

een ontspannen buik met ontspannen organen brengt vitaliteit en levenslust

Ik werk met gedoseerde druk- en trillingstechniek uit de Russische Orgaanmassage en de Chi Nei Tsang. Chi Nei Tsang is een energetische vorm van orgaanmassage die haar wortels heeft in het Taoïstische China. Het betekent letterlijk het bewerken van de energie van de organen. 

Hierbij betrek ik de visie van de vijf elementen leer in het proces van heling: de specifieke organen zijn gerelateerd aan specifieke elementen, waartussen verschillende verbindingen bestaan. In de massage worden soms "ouders" of "grootouders" van de betreffende elementen aangesproken om de energiebalans te herstellen. Blokkades in de organen worden in beweging gebracht door ook gerelateerde organen te masseren.

Een andere techniek uit de Chi Nei Tsang  is Tok Sen, een kloptechniek waarbij met behulp van houten instrumenten ritmisch geklopt wordt over spanningsgebieden. De trilling resoneert diep in het lichaam waardoor gebieden die dermate gespannen zijn dat er met handtechniek geen toegang is, kunnen verzachten. Ook bij 'gewone' spanning is Tok Sen een zeer ontspannende methode. Ik pas Tok Sen toe op rug, ledematen en buik. Indien het lichaam dit aangeeft pas ik in een orgaanmassage Tok Sen toe. Een volledig op Tok Sen gerichte massage bied ik aan in 90 min. sessies. 

Orgaanmassage ontgift, brengt emotionele balans en bevordert het lichaamsbewustzijn